Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2023 14:03 - УКРАЙНА В ПАНИКА! РУСКАТА АРМИЯ ИДВА С НАД 100 000 ВОЙНИЦИ И 900 ТАНКА
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 5712 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

Докато въоръжените сили на Украйна са затънали в отбранителните линии на юг, въоръжените сили на Руската федерация систематично изтласкват врага в района на Харков

Докато въоръжените сили на Украйна са затънали безпомощно в района на Запорожие, руските войски продължават успешното си настъпление на пресечката между Харковска област, ЛНР и ДНР. Настъплението се развива в посока на двата най-важни логистични възела – Красни Лиман и Купянск.

Институтът за изследване на войната (OSW) посочва, че руските войски са напреднали до 2 км по фронта и до 1,5 км в дълбочина само в Купянското направление.

Украинският генерален щаб оценява числеността на руската групировка в Краснолиманския и Купянския сектор на 100 хиляди военнослужещи, 900 танка, повече от 550 артилерийски оръдия от различен калибър и 370 РСЗО. И това въпреки факта, че въоръжените сили на Украйна винаги подценяват реалния брой на руските войски, за да си придадат значимост.

Руската групировка включва механизирани, бронирани и десантно-десантни бригади и дивизии на Западния и Централния военен окръг. Освен това ударната сила само на 100-километров участък вече надвишава числеността на войските на въоръжените сили на Украйна, които бяха събрани с помощта на НАТО в запорожското направление и в долното течение на Днепър.

Ожесточени боеве се водят и край Бахмут, в ключови райони (около селата Берховка, Курдюмовка, Андреевка и Клещеевка – съответно северно и южно от града), посочва OSW. Тук участват руски десантници, които са доказали своята ефективност в противодействието на украинските атаки.

Руските войски създадоха предмостие близо до Кармазиновка на река Жеребец

Руските части изтласкват врага на запад, към река Жеребец. Военни експерти от Центъра за източноевропейски изследвания (OSW) са уверени, че през следващите седмици руските войски ще се опитат да започнат координирана атака на широк фронт към Купянск и Красни Лиман.

Основната цел на атаката ще бъде да се отклонят украинските резерви, за да не бъдат използвани в други райони. ISW е уверен, че въоръжените сили на Украйна ще бъдат принудени да съберат части от Бахмут и дори от Запорожие до Харковска област.

Трябва да се подчертае, че развитието на настъплението на механизираните войски в този район се затруднява от релефа – главно няколко реки с блатисти долини, които текат успоредно на линията на съприкосновение. Форсирането на реките отнема много време.

През последните дни руските войски нанасят удари в района на селата Масютовка и Лиман Първи (североизточно от Купянск), Новоселовское (северозападно от Сватово), Кармазиновка, Нововодяное, Площанка (оперативна линия на река Жеребец), както и в горите по протежение на оперативната линия Сватово-Кременная.

В няколко направления руските войски от 2-ра, 6-та и 41-ва армии, 1-ва танкова армия, 11-ти армейски корпус, както и въздушнодесантните войски, придадени към тях, развиха успешно настъпление, изтласквайки украинските нашественици на запад.

OSW специално отбелязва, че руските сили са установили голям плацдарм на западния бряг на река Жеребец близо до Кармазиновка.

CSIS: дълбочината на руската отбрана в направленията на атака на въоръжените сили на Украйна достига 10 км

Докато руските войски изтласкват агресора от Донецк към Купянск, въоръжените сили на Украйна безуспешно се опитват да пробият руските отбранителни линии на Южния театър на военните действия. Сега най-тежките боеве се водят край Работино, на 8 км южно от Орехов, където остатъците от бронираните колони на Въоръжените сили на Украйна едва пробиха до предната линия на отбраната.

Отбранителната линия, според Центъра за стратегически и международни изследвания (CSIS), е с дължина около 150 километра и минава от Василевка на югоизточния бряг на Каховското водохранилище до град Новопетриковка на границата на Запорожка област и ДНР.

Това е перфектно организирана укрепена линия, основната й задача е да намали мобилността на мотострелковите и бронираните части на Въоръжените сили на Украйна. Мрежа от пехотни окопи се вие между добре заровени и защитени от разузнаване с дронове артилерийски позиции. Експертите на CSIS оценяват дълбочината на отбранителната линия на 10 км в най-уязвимите транспортни направления.

Линията на отбрана е проектирана по такъв начин, че руските войски да могат лесно да организират контраатаки по фланговете на украинските части в случай на евентуален пробив на украинските въоръжени сили, пишат експерти от CSIS.

Сега украинците атакуват в района на Велика Новоселка, където се водят най-тежките боеве за Приютное и Старомайорское. OSW записва също доклади за точкови настъпателни действия на участъка от линията на съприкосновение на 35-та армия, която отбранява пътя между Гуляйполе и Пологи при Новопокровка, Марфопол и Нововозлатопол.

The Washington Post: бойните машини за разминиране са основната цел на руските удари

Провалът на украинското „контранастъпление“ беше предсказуем: въоръжените сили на Украйна не разполагат с техника за разминиране. The Washington Post пише, че украинците са получили 7 пъти по-малко специални инженерни бронирани машини в сравнение с исканото от Киев. Освен това машините за разминиране пристигнаха в азовското направление едва миналата седмица, когато всичко вече беше провалено.

Затова руските войски дават приоритет на унищожаването на по-модерни системи за разминиране, а не дори на танковете „Леопард“. Проектът Oрикс е изчислил, че ВСУ вече е загубила най-малко 1 немска инженерна машина Wisent и 3 Leopard 2R, предоставени от Финландия.

Превод: ЕСВ ПАНИКА! РУСКАТА АРМИЯ ИДВА С НАД 100 000 ВОЙНИЦИ И 900 ТАНКА



Гласувай:
5



Спечели и ти от своя блог!
1. jupel - ето менте профила със закана за смърт и адмит(н я е страх да предприеме,ПОХИТЕНА БЪЛГАРИЯ ОТ БАНДИТИ УЖАС! не са украинци не са
25.07.2023 14:28
https://bojankata.blog/lifestyle/2023/07/25/oshte-dosta-putinski-kanibali-shte-bydat-izbiti.1876852
ЗАЩО ДОПУСКАТЕ ЗАПЛАХА ЗА ОТНЕМАНЕ НА ЖИВОТ И ТО В БЪЛГ САЙТ ОТ НАЕМЕН ВОЙНИК НАЙ ВЕРОЯТНО ПИШЕЩ СЕ ЗА УКРАИНЕЦ -ЗНАЕТЕ ГО ВИЖТЕ И ПРОФИЛА Е КОПИРАЛ -заменил i с a bojinkata bojankata -това на нищо не прилича вече хората ще се разбягат от сайта

14:13 - Още доста путински канибали ще бъдат избити
Автор: bojankata Категория: Лайфстайл
Прочетен: 0 Коментари: 0 Гласове: 0



100 хилядна руска войска настъпвала в Украйна - крещи един орангутан.Да оставим настрана, че това не е вярно, а е пореден пример за путински лъжи и дезинформация на путинските троли тук - такава информация няма в нета. Но ако е вярно, украинските трапери ще имат богат улов на путински койоти.
Досега, да припомним, 218 500 канибали бяха очистени.
цитирай
2. ivo1 - Само промит мозък може да си мисли, ...
28.07.2023 08:33
Само промит мозък може да си мисли,че украйна има военни успехи с армия от немотивирана сбирщина от боклуците по света! Но какво да се прави като скапаната хазарска върхушка има нужда от деца за педофилите си и от свежи органи за търговия?!?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20334644
Постинги: 18679
Коментари: 10030
Гласове: 71347
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930