Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2019 23:21 - МИСТИЧНИ ИЗМИСЛИЦИ И ОБЕКТИВНА ИСТИНА
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 1478 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 10.09.2019 23:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

МИСТИКАТА НЕ СЕ ОТКАЗВА ОТ НАИВНИТЕ СИ НЕВЕРНИ ИЗМИСЛИЦИ

ЦВЕТАН ПАВЛОВ ИВАНОВ

Статията Физика на съзнанието е с окултно-мистичен характер и вярното в нея, е че с мислите може да повлияем на нашето здраве и в двете посоки. В статията нямат обяснение за това, защото с мистични измислици истината не се постига, за да бъде обяснена, само се разроява заблуждението.
Мистицизма винаги отделя енергията от масата, а Айнщайн е извел най-гениалната формула за тяхната еквивалентност, която физиците прилагат в практиката. Няма маса, която да не може да се превърне в енергия и енергия, която да не може да се превърне в маса. Защото тази формула означава еквивалентност между масата и енергията, а не между материя и енергия, понеже и масата и енергията са материя. Едно опростено разбиране:Енергията е разредена маса с вълнови свойства, а масата е сгъстена енергия с корпускулярни свойства.
Мистицизмът ни представя енергията като чиста и нематериална, която е извън материалното и ни кара да приемем тази абсурдна измислица само със сърцето без размишления, или със сляпа вяра без доказателство. Такава чиста енергия не може да съществува, защото отвъд материалното е само нищото, а сърцето е поетичен символ и всички обективни и субективни процеси се извършват в мозъка. Така че човешкия мозък не контактува с някакъв отвъден мистичен божествен свят, а сам поражда мисълта и чрез самовнушението може да повлияе на процесите в тялото, за зло и добро.
Следователно, колкото е по-развит човешкия мозък генетично, физично, биологично и психично, толкова по-добре ще управлява организма и ще повлиява благотворно и положително на здравословните процеси в него. Най-добре се развива човешкия мозък в здраво тяло с всестранно познание и висше логично мислене. Защото психичиските процеси в него се осъществяват от динамичната биохимична енергия и информация, а физическата цялост от статичната енергия и информация. което показва, че няма нито чиста енергия, нито чиста информация отделно от материята, нито някаква връзка извън материята.
Така че болестните процеси, не са само поради липса на енергия, а и поради излишък на енергия, което е по опасно и разрушително за организма. Например облъчването на човешкото тяло с ултравиолетова, ренгенова и ядрена енергия води до ракови израждания на клетките и смърт. Затова най-важно е поддържането на необходимия баланс на енергиен и информационен потенциал в човешките органи и системи, което гарантира доброто здраве.
Това е свързано с огромен брой субективни и обективни фактори, които фактически по необходимост извършват тренираност като приспособяване и баланс на равновесие подържащо целостта на човешкия организъм и пак като статични и динамична функционалност на енергията и информацията. Това състояние на организма се нарича хемеостаза и се осъществява от от органите и системите на самия организъм, без свръхестествени сили.
За подържане на това равновесно състояние на организма, сърцето взема само физическо дейно участие като помпа, която захранва организма и мозъка с кръв. Разкрито е от науката, че мозъка ползва 10 пъти повече кръв от целия организъм. Сърцето не взема участие в субективните чувствени, психически и мисловни процеси, които са функция само на главния мозък като физически, химически, биологически и психологични процеси на мозъчната хемеостаза. Нарушението на хемеостазата както на тялото, така и на главния мозък води до болестно състояния.
Следователон в статията "Физика на съзнанието" вярно е само това, че човешката мисъл може да повлияе на здравето и в двете посоки е вярно. Обаче обяснението свързано със свръхестествени сили извън човешкия мозък и мислене са празнословни измислици без съдържание на истина.

Борислав Ралинов в коментара си намира смислова близос на статията Физика на съзнанието с трудовете на Н. Левашов. Близки са само по мистичното поднасяне без доказателство и обяснение, с тая разлика, че Левашов се опитва да обвърже мистичното с научното, но безуспешно. В нашето време на демократична свободия гъмжи от фалшиви, безсмислени теории, без никакви доказателства като и бебетата са на път да изкажат теория, но още не са решили проблема с Бога на бебетата, за да ги подкрели.
Клипът на Левашав, който ми препоръча Б. Ралинов, започва с най-достоверното положение като обяснява, кое пространство може да бъде еднородно. Еднородно пространство може да бъде само Абсолютното нищо, което означава безкрайна космическа еднородна празнина, която има само едно качество като свойство, неактивност на еднородна празнина.
Абсолютната празнина е арената на съществуването и развитието на всичко без възможност да се намесва, а само осигурява свободно място за съществуващата и развиваща се неразумна материя. Това е задължителното космическо състояние на празнината на пространството, за да не пречи на съществуването и развитието на материята в нея. Тази Абсолютна празнина има статута на нематериално, противоположното на материалното.
За да има обективно съществуване на света, се появява необходимост и възможност Абсолютната празнина да бъде запълнена от Първична неразумна материя, която е с потенциал за еволюционно развитие. Първата крачка на материалния неразумен потенциал, по аналогия с празнината, получава първична материална еднородност, наречена Вакуум, който запълва Абсолютната празнина. Точно тук е логичното обяснение за несътворимостта и неунищожимостта на Абсолютното празно пространство и Първичната материална субстанция и смисъла на съвместното им съществуване и развитието на света.
Защото няма такава сила, която може да сътвори безкрайното празно пространство и да го запълни с безкраен брой материални проточастици и античастици изграждащи структурата на Вакуума. Това условие предполага и невъзможност за тяхната неунищожимост.
Затова няма откъде да се вземат нито Абсолютното нищо нито Първичната материя, а е логично те да са вечно съществуващи неунищожими и несътворими. Такава е необходимостта и смисъла, за да се превърне еднородността на празното безкрайно пространство и еднородността на материалния Вакуум в относителната нееднородност на съществуването и развитието на материалния и антиматериалния света, без свръхестествена намеса. С такава логична обосновка отпада въпроса, какво е било преди тях и се съдържа възможоност за доказателство като се намери механизма на първичното действие. С неговото търсене са започнали философите, а съвременното търсене се осъществява от физиците, а намирането е в тяхното обединение.
Отговорът е във въпроса: Можели някой да сътвори безкрайността? Тези първични състояния трябва да са самата Абсолютна празнина и нулата близо до нея, неделимата първична Материална субстанция.
Н. Левашов не е верен и с 8 измерения на пространството защото те са само някакво безсмислено нагаждане като обяснение. Астрофизиката е обяснила много от процесите на образуването на звездите, черните дупки, галактиките и планетите с четиримерното пространство-време, което се разминава с Левашовите 8 измерения.
Доказаните измеренията са само 4, което е доказано с Четиримерното пространство-време на Минковски и е послужило за основа на ОТО на А. Айщайн. Така е поставено началото на съвременната космология. Тетралектиката и тук стига до обяснението, без да разказва наивни приказки подкрепени с красиви картинки, а го доказва с научни логични системни доводи без мистика и религия.
Ще пусна отново статията: Четирите Тетралектични стълба на пространство-времето, за да се направи сравнение с мистичното празно многословие и логичните верни Тетралектични изводи.
Понеже Физика на съзнанието е онагледена със снимката на разчупеното орехче, което наподобява човешкия мозък, но без обяснение. Затова ще направя едно кратко Тетралектично обяснение с логични доводи и изводи за аналогията между орехчето и човешкия мозък.
Тетралектичното определение, че: Всичко е противоположности, които се раздвояват, за да се удвоя, води до извода, че противоположностите управляващи съществуването, развитието и разбирането на света са четири противополжни същности. Две противополажности и 2 антипротивоположности. Така от тези 4 противоположности могат да се получат два вида равновесни системи, при които противоположните свойства са занулени.
Получават се два вида нулеви системи: тетранула, при която равнвесието е между 4 Тетралектични противоположнисти и динула, при която равновесието е връзката между 2 диалектични противоположности. Пример за диалектични противоположности е математичната нула 1 и -1 = 0. При орехчето имаме тетранула като здрава връзка между двете противоположни ядки разделени от другата двойка огледални ядки с една тънка подвижна преграда. Всичко това затворено в единната система на ореховата черупка е аналогично на човешки мозък затворен в черепната кухина на човешкаат глава с аналогични гънки.
Човешкият мозък е в процес на развитие, но започва да се оформя при неог тетранулата като две главни полукълба, ляво - логично и дясно - чувствено. Другите 2 противоположни полукълба са малките, ляво и дясно, управляващи физическите движения на тялото.
Най-интересното при орехчето, е че има подвижна преграда между двете свързани в единство ядки и двете антиядки също сварзани със здрава връзка помежду си. Това е аналогично отражение на ограничението между анитпротивоположните свойства на материята и антиматерията. Защото ядките са огледални антидвойници, също като материята и антиматерията подчиняващи се на Антисиметрията, предполагащи съществуването на определена несъвместимост на антито в нашия материален свят. Такава несъвместимост има между левите и десните аминокиселини в живата материя на Земята, която е изградена само от леви аминокиселиин, а десните са вредни. Това ограничение при матерята и антиматерията е разделението между тях, за да не анихилират, а при орехчето преградата показва същи, че ядките и антиядките са антидвойници предполагащи някаква разлика в свойствата.
Следователно показах едно минимално приложение на Тетралектиката, която може да се приложи във всички области на познанието с логика и доказателство за обяснение и разкриване на нови закони на материята и антиматерията. Защото Тетралектика на природата е изведена от цялото научно познание и човешка практика и доказана чрез него, а не с многословно празнословие на мистиката, религията и лъженаукаат. Тетралектиката е обяснила видовете противоположности, симитрията, системното познание, отражението виновно за съществуване на аналогията, периодичността и цикличността, метамерията, статъчноот относително равновесие и балансът като динамично равновесие и мн. др.
Към научната истината също се върви с вяра, но вяра превърната във воля за търсене и намиране на логичи закономерни докателства, които узаконяват нейното съществуване. Науката изисква необходимост от спазване на определени правила, а не всяка нелепост кацнала на върха на езика да превръщаме в правило. Другата сляпата вяра се ползва само от неистината, затова някой беше казал, ако вярваш във всичко, което четеш, е по-добре да не четеш. Много актуална мисъл за нашето време заливано с много кални информационни потоци, които удавят истината.

  image Elena Markova сподели връзка в групата Паралелна вселена. 23 август 2016 г.     image STREETWATCH.BG   Физика на съзнанието Човешкото здраве обяснено чрез физиката на мозъчната дейност     Консуматорски ориентираният начин на мислене винаги ни тласка към външни решения на...

  •  



Гласувай:
12



1. geridi - А какво ще кажеш за вибрациите на ...
11.09.2019 00:19
А какво ще кажеш за вибрациите на мислите? В крайна сметка, пишейки, аз си повтарям на ум това, което пиша. Тоест... това "на ум" си има свой вибрация. Да речем по очите, мимиките, стойка, трепет разчитаме езика на тялото. Възможно ли е да има несъзнавана телепатия?:D Ако да - защо и ако не-защо?
цитирай
2. kvg55 - begetron426,
11.09.2019 07:58
Прекрасна статия. Срещу мистиката трябва да се воюва. Всички явления рано или късно ще намерят своето научно обяснение.
цитирай
3. geridi - Ами не знам. Аз имам една теория. ...
11.09.2019 12:08
Ами не знам. Аз имам една теория. Само че ми куца разбирането та човешкия мозък. Мозъкът в някакво състояние на вакуум ли е? Въобще, мислите на ум резонират само в мозъчната кухина или се разпростират като мини звукови вълни? При все, че инфразвукът не се чува, а се чувства от хората... някакви такива хрумвания имам. В спешъл състояния. Жалко е, че не съм задълбочила знанията си. Щеше да е интересно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898477
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031