Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2013 18:28 - Ето кой режисира протестите!(така и си знаех)
Автор: tomcat2 Категория: Политика   
Прочетен: 14835 Коментари: 13 Гласове:
18

Последна промяна: 18.07.2013 18:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Преврат? Какво друго е България освен ехо на Щатите в ЕС?

НПО-та, финансирани от чужди държави вървят към смяна на властта чрез протести, безредици, и изкуствено създаване на хаос

imageНякакъв Красимир Велчев, който се води депутат, imageобясни на репортери в петък, 12 юли, че той и г-жа Искра Фидосова запознали посланици на чужди държави с новия Изборен кодекс и те, забележете?!? Посланиците нямали нито една забележка!

Що за слугинаж, що за раболепие, що за унижение на българската държава пред чужди посланици демонстрират членовете на ГЕРБ Велчев и Фидосова?!

Къде в българската Конституция е записано черно на бяло, че са длъжни да докладват на чужди посланици какво се върши в държавата?!

Велчев е от тези така наречени политици в най-новата ни история, в чиято биография не влиза нито едно работно място, а се набляга избирателно единствено на завършени образователни квалификации.

63-годишен гражданин и то депутат, се представя, без да се цитира нито едно място на работа, освен, че е член на Политбюрото на ППГЕРБ?

Какви хора навлизат във парламентарната власт напоследък – тръпки да те полазят!

Какво се готви покрай протестите?

Най-краткото определение за преврат е завземане /смяна/ на властта чрез неконституционни средства.

И забележете – това „завземане” тази смяна на властта се извършва в момента чрез сваляне на действащото законноизбрано правителство, под одобрението на така наречения държавен глава?!

imageВ същото време, пред журналисти в парламента, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев заяви: „В момента все повече отчетливо да се вижда, че явно има някаква организация и определени хора се опитват да управляват протеста... Не бих се ангажирал с твърдение в момента кой стои зад тези групи, но мисля, че става ясно за всички, че вече има хора, които са мотивирани в тази посока.”

„Наред с хората, които протестират спонтанно и имат справедливи искания, се появяват хора, които се опитват да използват този спонтанен протест, което не е добре. Не мисля, че е морално това да се прави”, посочи Йовчев. - „Тактиката ще бъде винаги една и съща и ние ще имаме диференциран подход спрямо хората, които протестират. Ще се опитаме максимално да направим така, че никой от протестиращите или някой друг гражданин да не пострада, както и да няма груби нарушения на закона и на обществения ред”, обясни Цветлин Йовчев.

Готви се ескалация на напрежението и това се вижда и чува от екраните на различните твканали. Явно парите за организирани протестиращи са на привършване и вече е налице готовност да се мине към открита агресия.

„Завземането” на властта чрез сваляне на действащото законноизбрано правителство с неспирни протести без ясни и аргументирани искания се одобрява от така наречения държавен глава?!

В коя друга страна президентът ще похвали опити за смяна на законноизбрана власт – няма такъв прецедент в Европа. Да не говорим за САЩ!

В София платени протестиращи искат да падне правителството, независимо, че е законно избрано след законно проведени избори!

За столичните протестиращи законно управление е само това, което е на ГЕРБ, Цветан Цветанов и Бойко Борисов!

Какво друго е България – Щатите в ЕС?

Интересна и твърде показателна схема на финансиране публикува в. Република. Сайтът „Хроники” получи разрешение да препечата тази схема:

image

Кой управлява държавата ни – парламентът чрез правителството, или неправителствените организации?

Неправителствена организация (НПО) е всяка частна, независима от държавното управление институция, която развива някакъв вид обществена дейност без стопанска цел и се финансира от източници, несвързани с правителството.

А когато НПО се финансира от институти на чужди държави като Институт „Отворено общество”?

А когато Някаква НПО, наречена Тръст за гражданско общество и също така някакъв Център за либерални стратегии финансира „идеолози” на протестите и крепители на идеята за сваляне на правителството?

Какво финансиране е това, каква намеса е това ?

Най-точното е, че узаконяването на НПО е българско, а финансирането е чуждо.

Какво означава някаква НПО Типинг Пойнт – каквото и да означава това на официалния език в държавата – българския? За кого работи това образувание, в чий интерес, защото явно не е българския и не е в рамките на закона?

imageТази НПО завежда в САЩ приятелят на Иво Прокопиев Светослав Божилов и Цветелина Бориславова, представила ги е на важни хора от фондове като "Джордж Маршал" и "Форд".

Не в Катар, не в Саудитска Арабия, или Брюксел, Париж, Амстердам, а в Щатите – на оглед, за да се прецени дали стават за бъдещи хора в евентуално правителство на кръга „Капитал”.

Създателят на страшно нашумялата, както се оказва, теория за "Типинг пойнт" е Малкълм Гладуел. Той е в екипа на престижното списание "Ню Йоркър". Преди това е бил колумнист по здравни и психологически теми за "Уошингтън поуст" и шеф на бюрото на вестника в Ню Йорк.

Какъв радетел на българските интереси, какъв неочакван дар за родния просперитет!

Има един сайт, наречен Съдебни репортажи. В този сайт, който е с претенции за много хубави пожелания, всъщност е с доста интересно финансиране.

Ето какво четем на самия сайт:

Началото на сайта беше поставено с лични средства на учредителите, авторите и първоначална материална помощ от Българския институт за правни инициативи (БИПИ). Занапред планираме сайтът “Съдебни репортажи” да се финансира само от грантове на донори с профил на работа в публичен интерес и ясни цели, за да се гарантира финансовата независимост на изданието.Информацията за всички промени в източниците на финансиране своевременно ще бъде публикувана на сайта. Редакционната политика е напълно автономна и отделните публикации отразяват независимото мнение на авторите.

Работещите в БИПИ са толкова независими, колкото независими могат да бъдат лица и организации, финансирани от американски източници.

Интелигентните симпатични протестиращи, както ги определи българския президент

imageИнтелектуалци демонстративно прескочиха загражденията пред парламента и бяха задържана по време на сутрешното пиене на кафе. Сред тях бяха Милена Фучеджиева, поетите Иван Димитров и Ясен Атанасов. Полицията им състави предупредителни протоколи.

Импровизираното заседание на протестиращите започна със скандирания "Оставка", яйца и бурни освирквания по депутатите, които отиваха на работа. Нервите на някои от недоволните граждани не издържаха и те прескочиха загражденията. В протеста се включиха и велосипедисти, които по-рано сутринта блокираха за кратко сградата на Финансовото министерство.

imageЯсен Атанасов – писател, е сред основателите на литературното списание „Ах, Мария“. Бил е водещ редактор на колекциите от книги „Америка ХХ“ и „Елит“ на издателство „Парадокс“. Драматург на танц-театър проекта „Линч“ на Мила Искренова. Куратор и продуцент на феста “Поезия - пърформънс & електронен авангард”.

НПО - независими граждани, безпристрастни интелектуалци, експерти – така се представят говорителите, лицата на мнозинството от НПО.

Мнозинството от тях са финансирани от чужбина и далеч не са чужди на държавното управление особено когато членове на НПО ратуват за смяна на властта.

Фондация „Америка за България” – е плод на успеха на Българо-американския инвестиционен фонд (БАИФ), основан от САЩ чрез Американската агенция за международно развитие, с цел подпомагане развитието на частния сектор в България. Създаден от президента Джордж Буш-старши и Конгреса на САЩ по силата на Закона за подпомагане на източноевропейските демокрации през 1991 година, БАИФ започва дейността си с първоначален капитал от 55 милиона щатски долара, които в резултат на успешни инвестиции нарастват до повече от 400 милиона щатски долара.

Къде е европейското в тази фондация, и как така в една суверенна държава и страна-членка на ЕС работи безпрепятствено фондация създадена от президента БУШ и Конгреса на САЩ?!

Погледнете Борда на директорите, и ако имате възможност проучете колко от този Борд са офицери от ЦРУ.

image

Независимост ли е това или какво?

Бордът на директорите на Фондация „Америка за България” избра шест области, в които предоставя грантове: Изкуство и култура; Земеделие и околна среда; Гражданско общество и демократични институции; Социална сфера; Образование и библиотеки и Културен туризъм.

В така наречения грант /определена сума пари, която ви се дава за бизнеса, вследствие определен процес на кандидатстване. Не се плаща лихва и обикновено не е необходимо отпуснатите финансови средства да се връщат – поне докато се изпълняват условията на гранта. – бел. Терминологилен речникОбразование и библиотеки. В работата си с българските училища, университети и библиотеки ние се стремим да продължаваме най-добрите традиции на българското образование. Фондацията подкрепя основно програми, които изграждат бъдещите бизнес лидери на страната като движещата сила за развитието на частния сектор. Фондацията финансира също проекти за модернизиране на българските академични библиотеки и свързването им с библиотечни мрежи по света.

Кой е контингентът за образование и библиотеки – подрастващите българи. Т. е. тази фондация започва работа още с непълнолетни, за да промени съзнанието им и контролира мислите им.

Едва ли ценностите в Образование и библиотеки ще са националните, българските – лично аз дълбоко се съмнявам.

Що се отнася до Околна среда – вижте само присъствието на бившия американски посланик Джеймс Уорлик и става излишно да питате дали ще се прокарват проекти за добив на шистов газ и въвеждане на ГМО-земеделие.

Що се отнася до Археология и културен туризъм – като знам и гледам как до различните археологически обекти пътищата са разбити – мога само да гадая дали персонално в тази фондация не се интересуват от археологически находки.

Фондация „Америка за България” е наследник на програмата USAID, която пък е независима агенция на федералното правителство, която пък е изцяло под контрола на Държавния секретар на САЩ?!

USAID са прогонени от редица държави заради намеса във вътрешните дела и разпалване на етнически конфликти отбелязва в. „Република” в схемата.

imageПрезидентът Росен Плевнелиев награди с орден „Мадарски конник” първа степен за големите заслуги на Франк Бауър за укрепването, развитието и задълбочаването на двустранните отношения между България и САЩ!

В същото време пак Плевнелиев направи всичко възможно и без обяснение, да отложи награждаването на кавалджията Теодосий Спасов, документалистът Адела Пеева, поетесата Лиляна Стефанова, писателят Чавдар Шинов, проф. Михаил Неделчев, шефът на Съюза на писателите Николай Петев, бившият главен прокурор проф. Васил Мръчков, проф. Иван Лалов и проф. Петър Вълчев!

Що за безсрамие и пошлост е подобна избирателност е тази сервилност и чуждопоклоничество?

imageНяма друга страна в ЕС, в която депутатите са надомници и получават партийните си субсидии въпреки, че не се вясват в парламента!

По действащата е неотменена Конституция на Република България съдебната власт е независима и съдиите се подчиняват единствено на закона.

 

imageТогава що ще подписът на един независим съдия като Нели Куцкова под Харта 2013?

Ще ескалират ли протестите - явно парите за присъствие свършват и някои хора губят търпение...

Искам да благодаря за прекрасното журналистическо разследване на Люба Манолова от сайта lubamanolova.info/



Гласувай:
18



1. x111 - Герб и Плевела са креатура на USAID. ...
19.07.2013 00:19
Герб и Плевела са креатура на USAID.Дори не се крият мекеретата.
цитирай
2. x111 - Бездарните писататели, номенк...
19.07.2013 00:25
Бездарните писататели,номенклатурни издънки -Милена Фучеджиева и Владимир Левчев са американски гарждани.Нямат никакво морално право да коментират политическите събития у нас.
цитирай
3. tomcat2 - Герб и Плевела са креатура на USAID. ...
19.07.2013 11:59
x111 написа:
Герб и Плевела са креатура на USAID.Дори не се крият мекеретата.


Погнусяващо наистина,Апостоле на свободата ,спи и не се събуждай,че ще ти иде да се самозапалиш,ако видиш в какво превърнаха твойта чиста и свята република,една американска колония!
цитирай
4. x111 - Герб и Плевела са креатура на USAID. ...
19.07.2013 16:13
tomcat2 написа:
x111 написа:
Герб и Плевела са креатура на USAID.Дори не се крият мекеретата.


Погнусяващо наистина,Апостоле на свободата ,спи и не се събуждай,че ще ти иде да се самозапалиш,ако видиш в какво превърнаха твойта чиста и свята република,една американска колония!


Достаточнто е Путин да отмени редовните полети до България и за една седмица американската колония барабар с тия жалки човечета ще изчезне в небитието.Плашипутарници.Та нали самите "десни" призовават точно за това и аз напълно ги подкрепям,нека прекъснем всички икономическите връзки с руснаците.Добре е новото правителство и президентшата изпълнят тази препоръка.Има само един начин да се разбере кой наистина вреди на страната.
цитирай
5. x111 - бистришките смешници
19.07.2013 16:18
Защо американците нищо не са създадоха у нас,то не беше подмазване ,гъзене,лизане пред ведомството в Лозенец.
А ей го на в Беларус са наляли половин милиард долара от началото на годината.
Защото онези хора имат работеща икономика и патриотични лидери,а смешниците от Гроб и СДС могат само да чупят китки пред Тв-камерите.
цитирай
6. tomcat2 - Създадоха бе, как да не създадоха ...
19.07.2013 17:05
Създадоха бе ,как да не създадоха нищо,американски военни бази си направиха ,проститутките около тях знаеш ли какъв оборот правят,всичко това са пари вливащи се директно в българската икономика!
цитирай
7. x111 - Създадоха бе, как да не създадоха ...
19.07.2013 18:42
tomcat2 написа:
Създадоха бе ,как да не създадоха нищо,американски военни бази си направиха ,проститутките около тях знаеш ли какъв оборот правят,всичко това са пари вливащи се директно в българската икономика!


НСИ не води такава отчетност.
цитирай
8. ok3223 - Требе както е в САЩ
19.07.2013 19:32
Тези НПО-та, финансирани от чужбина и ръководени и насочвани от там что да делат, да се регистрират като ЧУЖДИ АГЕНТИ, КАКВИТО СА ФАКТИЧЕСКИ И НА ПРАКТИКА.
Така направиха в Русия, така е в САЩ, доколкото има такива НПО и там. Всичките със специален закон се регистрират като ЧУЖДИ АГЕНТИ.
БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
Така требе и ще стане и у нас, за да се знае,кой, защо, и за кого работи, чии интереси защитава, на кой цар служи.
Тогава чак картинката за ставащото днес ще се избистри, и ще е ясна за всеки в България.
А ТЯ Е. ЧУЖДИ АГЕНТИ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВАТА, ПОДГОТВЯТ ПРЕВРАТ.
Затова правителството, МВР и ДАНС да не потриват ръце и са правят на добрички; а да се вземат твърди мерки срещу ГЕРБ активистите и онези от НПО, които организират и плащат за преставленията на платените протестиращи.
Не може и не бива на 2-300, или 2000 платени лумпен индивиди да се позволява да пречат на нормалната работа на НС и държавата.
Трябва да им се покаже, че в България има ред и закони, на които всеки е задължен а се подчинява.
цитирай
9. x111 - Тези НПО-та, финансирани от чуж...
19.07.2013 20:13
ok3223 написа:
Тези НПО-та, финансирани от чужбина и ръководени и насочвани от там что да делат, да се регистрират като ЧУЖДИ АГЕНТИ, КАКВИТО СА ФАКТИЧЕСКИ И НА ПРАКТИКА.
Така направиха в Русия, така е в САЩ, доколкото има такива НПО и там. Всичките със специален закон се регистрират като ЧУЖДИ АГЕНТИ.
БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ.
Така требе и ще стане и у нас, за да се знае,кой, защо, и за кого работи, чии интереси защитава, на кой цар служи.
Тогава чак картинката за ставащото днес ще се избистри, и ще е ясна за всеки в България.
А ТЯ Е. ЧУЖДИ АГЕНТИ ДЕСТАБИЛИЗИРАТ ДЪРЖАВАТА, ПОДГОТВЯТ ПРЕВРАТ.
Затова правителството, МВР и ДАНС да не потриват ръце и са правят на добрички; а да се вземат твърди мерки срещу ГЕРБ активистите и онези от НПО, които организират и плащат за преставленията на платените протестиращи.
Не може и не бива на 2-300, или 2000 платени лумпен индивиди да се позволява да пречат на нормалната работа на НС и държавата.
Трябва да им се покаже, че в България има ред и закони, на които всеки е задължен а се подчинява.


Трябва ,но това правителство е слабо.Друго беше когато Б.Б. раздаваше шамари наляво-надясно,псуваше като каруцар под и над път.Тогава " симпатичните демократи-псевдотворци"стояха мирно.Такъв народ залужава тъпанари като Борисов да го управляват.
цитирай
10. gilgamesh - г-н Котарак
22.07.2013 17:27
Вие сте готов за тайните служби толкова много подозрителност,откриване на международни заговори,разполагане с очевидно секретни материали относно финансирането и задкулисните договорки не съм виждал при друг блогър.
Или стоите много нависоко в ерархиата на секретните служби или сте готов за лудница.Явно обаче което и от двете да е не виждате по далеч от носа си защото ако виждахте щяхте и вие да протестирате
цитирай
11. tomcat2 - Материалът не е мой, а на Люба Ман...
22.07.2013 17:42
Материалът не е мой ,а на Люба Манолова от сайта хрониките!
цитирай
12. chichstefcho - ...
23.07.2013 19:10
На майка ти путката организира протестите !
цитирай
13. dolce - бе че са
24.07.2013 12:41
бе че са мекерета са въпросът е що все още ги търпиме и не сме ги размазали .......... говоря за истинско силово действие
не виждаме ли че тези хора неричайки се българи и вредят даже повече от всички чужденци взети заедно?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomcat2
Категория: Политика
Прочетен: 822531
Постинги: 213
Коментари: 1336
Гласове: 1359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930