Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2013 17:12 - Спасете една българка от лапите на чичо Сам!
Автор: tomcat2 Категория: Политика   
Прочетен: 2500 Коментари: 6 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Софийският апелативен съд ще реши на 21 юни дали 35-годишната Гергана Червенкова да бъде екстрадирана в САЩ по шест обвинения за наркотици и пране на пари, за които се предвиждат 68 г. затвор. Защитата твърди, че срещу нея няма сериозни доказателства. Десетки протестираха в защита на жената.
Червенкова е работила в българско представителство на британска компания, която е поддържала онлайн аптека. Обвиненията срещу нея са за конспирация с наркотици, разпространение на наркотици по интернет, заговор за неправомерно разпространение на лекарства, конспирация/заговор по пощенски и електронен път и конспирация/заговор за пране на пари.

Българката е посочена като основен организатор в България на схемата за пране на пари и търговия с незаконни лекарства в САЩ, разказва "Сега".

Властите в САЩ започват в началото на 2010 г. разследването срещу мрежа от интернет аптеки за разпространение на контролирани лекарства - болкоуспокояващата съставка буталбитал, както и за лекарствата Fioricet, Soma и Ultram. Червенкова е единствена чужденка сред 9 души – лекари, фармацевти, обвинени в нелегалната търговия.

Веднъж седмично тя е подготвяла отчети за заявките и продажбите на лекарства и след като установявала дали има разминавания между поръчките и доставките, изпращала отчетите в САЩ и на шефа си. Червенкова не може да прави банкови преводи, няма акаунт и не поддържа страницата в сайта, на която се предлагат лекарствата.

На съдебното заседание днес Софийският апелативен съд реши от американската страна да бъдат изискани няколко документа, сред които уверение, че българката не е заплашена от смъртно наказание, че обвинителният акт е подписан от окръжен прокурор от Ню Йорк, както и превод на единадесетата поправка от конституцията на САЩ (Защита на гражданите на определен щат срещу съдебно преследване от други щати и държави - бел.ред.), съобщи "Дневник".

Адвокатът на Червенкова - Гачо Груев, обясни, че по време на обиска от американска страна са иззети компютри, които поиска да се предоставят на българската защита, защото съдържат данни с комуникацията й.

Защитата на българката претендира и за нарушения при желанието на американската държава за екстрадация - липсвал подпис на прокурора и страната ни ще попита дали по този начин обвинителният акт е законен, пише News.bg.
По думите на Груев искането за екстрадиране се основава на решение на органи, които нямат необходимата тежест да предявяват подобно искане.
Тежки нарушения са извършени и от българска страна.
image
Със сълзи на очи Червенкова заяви на излизане от съда днес, че няма за какво да съжалява, че й липсват двете деца и ще съжалява единствено, ако България допусне да се случи това безумие.

Тя е работела на трудов договор без управленчески права като финансов мениджър в търговско представителство "БГ Глобал Сървисиз", обслужваща компания на английската „Юромедонлайн ООД". Като собственик на капитала на "БГ Глобал Сървисиз" е посочено регистрираното на Вирджинските острови търговско дружество "Берг Груп Лимитид".
Сайтът, за който срещу Червенкова е повдигнато обвинение, е euromedonline. Исландецът Кристиан Сверисон, който е управител на "БГ Глобал Сървисиз", е бил управляващ директор на "Балканфарма".
image
Срамно ще е, ако това бъде допуснато от българската държава. Американците държат на всеки свой гражданин, дори да извършил престъпление. Нека и ние покажем, че сме общество. Ако тази жена е пристъпила законите, да бъде съдена тук.
Не допускайте!!!

Арестът

35-годишната жена е пусната за издирване чрез Интерпол на 28 ноември. Ден по-късно МВР я обявява за общодържавно издирване. Молбата за арестуване от Департамента по правосъдие на САЩ пристига на 1 декември в 04.07 ч., но е преведена на български, при нелицензиран преводач, на 3 декември и заведена в деловодството на ВКП два дни по-късно, разказа по-рано адвокатът Груев.
ГДБОП влиза в дома на семейството повече от 12 часа преди получаването на заповедта за ареста от САЩ на 30 ноември в 22.39 ч.
Червенкова е била задържана за 72 ч. и без прокурорско постановление.

Първоначално съдът отмени мярката "задържане под стража" и освободи Гергана, но на 22 декември 2012 ч. тя отново бе задържана след протест на прокуратурата.
Няколко дни по-рано бившият вътрешен министър Цветан Цветанов се възмути, че съдът е пуснал срещу 500 лв. гаранция "човека, който беше основният реализатор на територията на страната".

Протест пред Съдебната палата

Десетки близки и познати се събраха в подкрепа на Гергана пред Съдебната палата. „Това ли е зелената карта за Гери” и „Ти си следващият” пишеше на част от плакатите.
Съпругът й Димо Червенков коментира, че основното доказателство на разследващите срещу жена му е мейл, адресиран до другите обвиняеми, съобщи bTV.
В него обаче се обсъждали финансови въпроси, а не търговия с медикаменти.

Ако предадете тази българка на сащ,сте е бахти гнусните и продажни американски боклуци!
www.peticiq.com/save_gery 



Гласувай:
7



1. bojinkata - Цецо, за да спаси кожата си и да се ...
24.06.2013 17:21
Цецо, за да спаси кожата си и да се хареса на господарите си, е готов да предаде и майка си! Гери, дръж се!
цитирай
2. freeoldmen - Тоя екземпляр Цв. Цв. вярно ли така ...
24.06.2013 17:23
Тоя екземпляр Цв. Цв. вярно ли така се е изказал? Кога най- после ще осъдят политик за антинародно изказване? Някой като Костов например при гаврата в Либия.
цитирай
3. tomcat2 - Уроди, мръсни, гнусни долни, та...
24.06.2013 17:28
Уроди, мръсни, гнусни долни ,такива изявлени национални предатели и българофоби никога не сме имали!Потресен съм!
цитирай
4. tomcat2 - Физкултурник се изказва по правни ...
24.06.2013 17:43
Физкултурник се изказва по правни въпроси ,какво очакваш?
цитирай
5. tomcat2 - МОЛЯ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ДА ...
24.06.2013 18:03
МОЛЯ ВСЕКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН ДА ПОДКРЕПИ ПЕТИЦИЯТА В ЗАЩИТА НА ГЕРГАНА ЧЕРВЕНКОВА!АКО НИЕ КАТО БЪЛГАРИ НЕ СИ ПОМОГНЕМ НЯМА КОЙ,ПОЛИТИЦИТЕ ОТДАВНА СА НИ ПРОДАЛИ НА ЗАДОКЕАНСКИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ И РАБОТЯТ В ДИРЕКТНА ВРЕДА НА СТРАНАТА И НАЦИЯТА!
цитирай
6. freeoldmen - Подписах я. Радостно е, че почти 6 ...
24.06.2013 18:26
Подписах я. Радостно е, че почти 6 000 човека вече са я подкрепили, надявам се да станат много повече.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomcat2
Категория: Политика
Прочетен: 824656
Постинги: 213
Коментари: 1336
Гласове: 1359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930