Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.06.2013 18:46 - Да почетем жертвите на бойковският режим!
Автор: tomcat2 Категория: Политика   
Прочетен: 1045 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 22.06.2013 19:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Да почетем паметта на всички знайни и незнайни българи умрели вследствие на бойковският мракобеснически режим,докарал народа до абсолютното дъно!Поклон и мир !



Защо вече петима души умряха тази година в България след самозапалване? Самозапалването не е обикновено самоубийство, при което човек скрит от другите прекратява живота си. Самозапалването е публичен акт, при който чрез смъртта си самозапалилият се приковава вниманието на обществото и предава своето послание чрез медиите. Самозапалването е политически акт – изказване на позиция по най-категоричния възможен начин. 

  Тази година в България се надигна вълна от самозапалвания – 5 досега с фатален изход. Най-известен беше случаят с Пламен Горанов любител фотограф и катерач, който се самозапали пред общината във Варна, протестирайки срещу управлението на града. Последваха още няколко случаи на самозапалвания. Голямата честота на тези самозапалвания говори, че проблемът за самозапалванията не е въпрос единствено на отделна лична отговорност, а е симптом на болест, от която страда цялото ни общество. Много бързо започнахме да обявяваме хората за луди и да ги съдим морално. Преди да ги съдим обаче нека са опитаме да ги разберем.

В обществото ни днес има фактори, които карат хората да се самозапалват. Кои са тези фактори? Кое кара хората да се самозапалват? Това не е някаква масова психоза. Самозапалващите се хора не са някакви луди или ако са стигнали да момент на умопомрачение, то защо се е стигнало до там? Бедността поражда отчаяние, но не всички бедни посягат на живота си. Сама по себе си бедността предразполага към крайни мерки, но трябва да има нещо по-силно.

Това по-силно нещо се нарича загуба на достойнство и самоуважение. Пламен Горанов от Варна се срамува, че градът му е потънал в корупция и беззаконие. Безработният баща на пет деца от Раднево се самозапали, защото не може да се грижи за семейството си, защото идват сметките, а с тях и заплахите, а той няма какво да направи. Този човек беше изгубил цялата си надежда за по-добър живот. Може би не всички ще се съгласят, че загубата на чувството за лично достойнство или за голяма неправда е причината за самозапалванията. Тогава да търсим заедно тази причина, но да не се оставяме на мнението, че това са просто някакви луди хора, които не ни засягат, защото са луди, а ние сме нормални.

Самозапалванията са ясен знак, че обществото ни е болно. Нека да подобрим обществото си, да подредим държавата си, или, ако не можем да направим всичко това наведнъж, то нека започнем като покажем поне малко съпричастност към другите. Да се опитаме да ги разберем преди да ги съдим. 


image
image

ЧОВЕКЪТ ФАКЕЛ ,СИМВОЛЪТ НА ГЕРБЕРСКИЯТ РЕЖИМ!
image
image







Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tomcat2
Категория: Политика
Прочетен: 825010
Постинги: 213
Коментари: 1336
Гласове: 1359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930