Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2013 19:05 - БЪЛГАРИЯ И ЕС – РАЗВОД ПО ВЗАИМНО СЪГЛАСИЕ
Автор: tomcat2 Категория: Политика   
Прочетен: 2008 Коментари: 4 Гласове:
6

Последна промяна: 30.03.2013 19:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

За толкова време България беше първо монархия, след това република, първо беше с Третия Райх, след това със СССР, а днес се е ориентирала към Запада. Именно днешната ориентация на България предопредели и желанието на политиците ни да присъединят държавата ни към ЕС и НАТО.

Желание, което беше изпълнено с цената на много жертви, които така или иначе не бяха достатъчни и бяхме приети само и единствено на “добра воля”. Сега обаче сме 2013г. и сигналите, които получаваме от нашето ново семейство са, че сме нежелани. Не ни искат в Шенген, Великобритания и Холандия открито българофобстват. 

Но реалностите са такива. България нито е готова, нито има възможностите нужни да членува в ЕС. Нашата политика, която винаги се е оприличавала с поговорката “на където духа вятъра” както винаги ни изигра лоша шега. Ние не бяхме готови за по-високи цени, наредби и изисквания, които само влошават мъчното ни положение. Веднага след влизането ни в ЕС хляба поскъпна с 30%. Като цяло всички стоки поскъпнаха, а за малка, аграрна държава като България и народ с най-ниските доходи в Европа това не е никак безобидно.

Къде е България?

България е най-бедната държава в Европа, с най-голям дял от населенито застрашени или живеещи в крайна бедност, най-застаряващо население.

Днес политиците ни убеждават, че без ЕС ще сме още по-зле. Напротив, тъкмо обратното е. Защото звучните шамари, които получаваме от всеки евро доклад показват проблеми, които идват именно от политиците у нас – корупция, лоша функционалност на институциите, ниска бизнес активност (на практика в България има бизнес пред фалит и огромни чужди корпорации от друга страна). 

България се превърна в още по-голяма губерния на чуждестранни компании и монополи. Случилото се с ЕРП-тата само потвърждава това и именно ЕС сега ни забранява да изгоним ЧЕЗ. Съюза може да функционира добре за развитите и силни икономики, но той не е подходящ за България или Румъния. Стремежите ни да сме “по-хитлеристи от Хитлер”, “по-комунисти от Сталин”, а сега “по-демократи от европейците” и усърдното ни слагачество на САЩ, Израел и ЕС изискват от нас да членуваме в ЕС и НАТО.

Но какви прави държава, която по жизнен стандарт вече се нарежда след окупиран и разтърсен от войната с Америка Ирак?! Готови ли сме да направим “прасетата щастливи” и всеки български фермер да купи играчки на свинята в дувара? Готови ли сме да убием млекопроизводителите и всички останали едвам изнемогващи хора, опитващи се да произвеждат нещо със стотиците наредби и изисквания? Готови ли сме да бъдем хокани, че не можем да си интегрираме ромите, докато Франция ги експулира най-безпардонно и руши катуните им? Според политиците – да.

Това, което България никога няма да бъде е една истински неутрална държава. Да, ние сме малка аграрна държава в Източна Европа, но нито Русия, нито западния блок дават пет пари за нас. 

Единствената алтернатива на изостаналите държави от Балканите и Източна европа е сформирането на общ съюз, който да бъде съобразен и движен от реалностите, условията, положението и факторите в тях. За нас Европейския съюз е като скъпа кола – дали са ни я на кредит, защото имат изгода от нас, но поддръжката и горивото за нея трябва да поемем сами, а ние просто не можем. Защото ние не сме за скъпи коли, ние караме 20 годишни коли втора-трета ръка, които Вие вече не искате и сте пратили в автоморгата. Фактически – ние сме тази автоморга.



Източник:
alterinformation.wordpress.com/2013/03/22/82696262/




Гласувай:
7



1. chavdar01 - ВСЕ ПО-ЧЕСТО ЗАПОЧВАМ ДА СЕ ЗАМИСЛЯМ КАКВА НИ Е ПОЛЗАТА ОТ ЧЛЕНСТВОТО В ЕВРОСЪЮЗА?!
30.03.2013 19:54
МИСЛЯ,МИСЛЯ И НЕ ВИЖДАМ!
ВНАСЯМЕ БЛИЗО ЕДИН МИЛЯРД ТАКСА В ЕВО СЪЮЗА,ПОЛУЧАВАМЕ
НАПОЛОВИНАТА ОБРАТНО.НАЙ-БЕДНИ СМЕ НЕ САМО В ЕВРО СЪЮЗА,А ДАЖЕ И ПО-БЕДНИ ОТ НЯКОИ АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ!!
И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ НЕЩА МОГАТ ДА СЕ ОПИШАТ КОИТО СА САМО В МИНУС ОТ ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕВРО СЪЮЗА!
цитирай
2. tomcat2 - Е как за какво, за да си накичим си...
30.03.2013 20:06
Е как за какво, за да си накичим сините малоумни знаменца на всички държавни институции ,като поробени,да се тупаме в гърдите ,че сме европейци и че богоподобните западняци са ни приели в техния си клуб ,в който сме по-скоро в ролята на мръсно нежелано коте!Ненавиждам безгръбначието ,чуждопоклоничеството и предателството ,докато не развием себеуважение и достойнство ,ще ни третират ,като евтини курви!
цитирай
3. nikikm - Всъщност
31.03.2013 16:57
приемането ни в евр.съюз не е решавано никога в България!накараха ни медийно да чувстваме,че страшно искаме,пък те се опъват,че туй,че онуй,ама накрая,"хайде от нас да мине,не сте много готови,ама.."Бе то не беше щастие,не беше чудо!Най сетне в ес!Където мислят за щастието на кокошките и свинете,но за българите не ги е еня!Еня ги е!Колко милиарда се откраднаха от България,без съмнение с подкрепатга и мълчаливото съгласие на комисарите от червения евр.съюз?порутиха България и я изнесоха!Внесоха кърлежи-монополи,за които не действа правиилото за щастливия българин!След тях само ще измъкнат на боклука изсъхналия труп на българина!За това са тук и датова евр.съюз ги брани!Съмнявате ли се още?
цитирай
4. tomcat2 - Точно с нато беше същата работа, ...
31.03.2013 20:57
Точно с нато беше същата работа ,народа не го бръснат за слива ,разполагат си с държавата все едно им е бащиния!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomcat2
Категория: Политика
Прочетен: 824700
Постинги: 213
Коментари: 1336
Гласове: 1359
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930