Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.10.2012 17:41 - Когато историята се повтаря,забелязваме ли?
Автор: tomcat2 Категория: Политика   
Прочетен: 3771 Коментари: 6 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 На разсъмване на 31 август 1939 г. отряд мъже в полски военни униформи и с полско оръжие завладяват немска радиостанция в Горна Силезия, намираща се в района на граничния немски град Глайвиц. В същото време по немското държавно радио е излъчен запис, на който се чуват изстрели и се чува "обръщение" на полски език: „Граждани на Полша! Дойде време за война между Полша и Германия. Обединявайте се и убивайте всички немци”.

Всъщност това е инсценирана провокация на немските тайни служби под кодовото наименование "Консерви", послужило като повод за нападението срещу Полша и нейната окупация. На практика това е началото на Втората световна война.

„Нападателите” са криминални затворници от концлагера „Заксенхаузен”, на които е обещано помилване след "съдействие от тяхна страна”.

Онези от затворниците, които успеят да се спасят от огъня на "охраната на радиостанцията" (офицери от Гестапо), са освободени, а труповете на загиналите, облечени в полски униформи, са показани по немските киносалони като доказателство за полската инвазия в Райха.

image

Според историци провокацията е организирана по заповед на самия Адолф Хитлер, дадена на шефа на СС Райнхард Хайдрих.

На следващия ден след "инцидента" - 1 септември 1939 година, Хитлер прави обръщение към немския народ, обявявайки, че Полша е извършила нападение на германска територия и че от този момент Германия се намира в състояние на война с Полша.

image

В обръщението си към нацията Хитлер заявява, че храбрите немски войници са защитили с чест от въоръжено нападение териториалната цялост на Райха.

В действителност цели пет часа преди обръщението на Хитлер немската армия започва настъпателната операция срещу Полша.

image

Първоначално Германия твърди, че ще се ограничи единствено до осигуряване на свободен достъп през град Данциг (Гданс) по т.нар. полски коридор към Източна Прусия откъм немска страна.

В действителност още на 23 август 1939 Хитлер е извикал британския пълномощен министър в Берлин Хендерсън и му представя германските искания към Полша - осигуряване за Райха на сухопътен коридор между немския хинтерланд и Източна Прусия, чрез предаване контрола върху град Данциг на Германия.

Същия ден гаулайтерът на Данциг Форстер по нареждане на Хитлер обявява територията на града за независима държава, а самият областен управител се прогласява за държавен глава, искайки "помощ от Райха".

Междувременно Хитлер вече е мобилизирал и придвижил немските армии към полската граница.

image

Реално "изтласкването на полските въоръжени сили" се осъществява от шефа на Гестапо Мюлер, който със своите подчинени "успешно отблъсква нападението" срещу радиостанцията в Глайвиц, за което получава и награда - лента към Железния кръст, получен още по време на Първата световна война.

 На 3 септември Франция и Великобритания обявяват война на Германия и двустранният конфликт започва да ескалира в международен, който ще продължи пет години и ще отнеме живота на милиони европейци.


Аналогиите с поредната натовска провокация срещу Сирия се налагат от само себе си някак!Още преди да стане ясно какви са фактите и детайлите по случая "демократичния" запад веднага обвини Сирия!Запада търси всякакви оправдания за военна намеса и в случая използват машата си Турция.Разира се не закъсня и поредното осъждане на режима на Асад от нашите герберски американски подметки и безродници.Но от подобни безгръбначни слуги на чужди интереси всяка мерзост може да се очаква!"Действията на Сирия били грубо нарушение на международното право" казват.Като човек учил и разбиращ от междунардно право за разлика от герберските маркучи и натовската путка Николета Младенова искам да попитам.Какво тогава представлява убийството на над 1 милион иракчани ?
Какво е да нападнеш суверени страни превантивно на базата на абсолютни лъжи?
Какво е открито да спонсорираш терористи колещи и бесещи наред ,опитващи се за саботират демократични избрано правителство?
Какво е да вмешателстваш във вътрешните работи на суверени и независими страни ,чийто единствен грях е отказа им да лижат гъза на чичо Сам ?
image

Минохвъргачката ,любимото оръжие на натовските алкайди!

"Всяка война е базирана на измама"
Сън Дзу 




Гласувай:
9



1. idealist - Колко ли
04.10.2012 17:50
Колко ли човешки животи ще се пожертват в името на нечии ламтежи...
цитирай
2. tomcat2 - България била осъдила сирийския ...
04.10.2012 17:56
България била осъдила сирийския режим ?????!!! Коя България бе путки герберски американско натовски вмирисани,какво общо имате с България бе безродници.Осъдили ми били .
цитирай
3. kostadin - Историята не е точно такава, а не...
10.10.2012 14:59
Историята не е точно такава ,а нещастията дошли с втората световна война започват доста по рано .В това отношение Полша е имала и по -голяма армия от Хитлер.Уви правителството им е заминало срочно в Лондон -да търси подкрепа от тези ,които до скоро е лъгало, а в Полша остава командващият армията ,но като се изтегля на предварително оборудваният за отбрана рубеж забелязва ,че не са взели кодовете за радиосвръзка и командването на воиските е загубено безвъзвратно.
Съществувал е таен договор Хитлер и Поляците да нападнат съюза заедно и за тази услуга Поляците щели да се разширят на изток.
цитирай
4. анонимен - INXNpjXZSGTkraFE
01.11.2012 16:09
hV6qTl <a href="http://dhzzggwslpji.com/">dhzzggwslpji</a>, [url=http://asuasfentsgh.com/]asuasfentsgh[/url], [link=http://nzwjeiyjrhow.com/]nzwjeiyjrhow[/link], http://rgxypcjcrrps.com/
цитирай
5. анонимен - zUxSQsicprCjutq
02.11.2012 04:57
MAJFNj <a href="http://kqocnmctzutz.com/">kqocnmctzutz</a>, [url=http://lqdefyspafdg.com/]lqdefyspafdg[/url], [link=http://bszvhdwelgkg.com/]bszvhdwelgkg[/link], http://fvinsjbgvizf.com/
цитирай
6. анонимен - QKSXUMnnrwni
03.11.2012 02:18
M861XK <a href="http://sknogfzqtkpk.com/">sknogfzqtkpk</a>, [url=http://ezajjdcumnrh.com/]ezajjdcumnrh[/url], [link=http://ejmyfzwvmyzz.com/]ejmyfzwvmyzz[/link], http://bulidwruzidq.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tomcat2
Категория: Политика
Прочетен: 817851
Постинги: 213
Коментари: 1336
Гласове: 1359
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031